4654 Loop készítése
13
0
2010. szept. 19.

A Mikojan–Gurjevics MiG–25 két hajtóműves, második generációs, nagy sebességű elfogó vadászrepülőgép, melyet a Szovjetunióban a Mikojan Tervezőirodában (OKB–155) fejlesztettek ki, elsősorban az SR–71 Blackbird stratégiai felderítő és a sorozatgyártásra nem került XB–70 Valkyrie szuperszonikus nehézbombázó repülőgépek elfogására. A szovjet légvédelemben a Szu–15 és a Tu–128 elfogó vadászrepülőgépeket váltotta le. A világ egyik leggyorsabb vadászrepülőgépe, sebességét a sárkányszerkezet felmelegedése és hajtóműveinek nagy sebességnél történő gyors elhasználódása miatt korlátozták 2,83 Machra, de ezt a korlátot néha átlépték. Mivel repülési magassága is rendkívül nagy volt, felderítő, később légvédelem elleni változatát is kifejlesztették. A viszonylag drága és bonyolultan üzemeltethető repülőgépnek a Varsói Szerződés országai közül csak a Bolgár Légierő alkalmazta négy felderítő példányát, de több fejlődő országba, így Líbiába, Irakba, Algériába, Szíriába és Indiába is exportálták. Későbbi gyártású példányai még szolgálatban állnak, az elfogóvadászokat a Szovjetunióban Szu–27 és a MiG–25 továbbfejlesztett változatával, a MiG–31 repülőgéppel váltották le. A repülőgép teljesítménye és szerkezeti kialakítása nagy hatással volt az amerikai konstruktőrökre és katonai döntéshozókra az F–15 Eagle tervezése idején.

Az öbölháborúban az Iraki légierő egyetlen valószínű légi győzelmét egy MiG–25 érte el, mely a háború első éjszakáján lőtt le egy amerikai F/A–18 Hornet vadászbombázót, valószínűleg R–40 rakétával. Egy másik iraki gép 2002 decemberében lelőtt egy amerikai RQ–1 Predator pilóta nélküli repülőgépet.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Jó a videó és a leírás is.:) Köszi. Az aláfestő zene pedig..nincs mit írni, csak egy szót Metallica! :) Szuper!
thumb
Kedves Indavideo Csapat! Olyan szép írásokat szoktatok mellékelni a főoldalra kiemelt videoink mellé, akkor miért nincs a vid feltöltőjének hsz moderator jogköre?? :) én szeretném moderálni a szükségtelen hsz-k tömegét... :)Lehet ilyen jogot kapni?
thumb
Mit gondoltál kedves babusamisi? Bejössz, leugatsz, leanalfabétázol, közben kiderül, hogy a szövegértelmezéssel már gondban vagy, majd egy "Részemről a vita lezárva" mondattal kimész? Ó, ez nem az a hely! Én nem az a fórumozó vagyok! :)Felvettem a kesztyűt, mivel leugattál, holott ott volt fehéren feketén, hogy kinek szól a hozzászólásom. Ezek után még Te jössz önkritikával, valamint szalonképesebb fogalmazással? Tudod ott buktad ezt az egészet, hogy eleve nem a videónak szólt a hsz, mert mint láthattad, valakit megszólítok benne. Ad 2, az ertéel azért van benne, ha megnézted volna a megszólított ember becsatolt linkjét, hogy az rtl benne van. Ebből már akárhogy nézem, soha nem fogsz jól kijönni....:) És mégegszer, hogy tiszta legyen: Te engem nem bántottál meg, mert Te nem tudsz. Én próbáltam a fejedben valami fényt gyújtani, de látom, ez nem fog menni...:) Ja, és mellesleg nálam elkötelezettebb orosz repülő-fant nem fogsz találni... :) további jó fórumozást! Peregrin, bocs az offért!
thumb
Önkritikád az továbbra sincs és továbbra is célszerűbb lenne szalonképesebben és egyértelműbben fogalmazni, aztán lehet röhögni és a tudás fájáról imitálva osztogatni az igét és egy bizonyos szint felett nyilvános fórumon megnyilatkozni, no komment!! Több időt nem vesztegetek rád, művelődj!

Hát ez a fos pont ide való szerinted, kedves lakaros. ertéel? Az mi?? Nézi azt még valaki?? A helyesírást ajánlom, azon csiszolgass inkább és javaslom a napiszart az ilyen linkeknek, ott vannak ilyen szuper produkciók alaposan véleményezve, oda való!
thumb
nem volt vita.ez messze nem az volt. jot rohogtem,hogy meg te probalsz sertegetni,kozben olvasni es ertelmezni nem tudsz. egyfajta tipikus hozzaallas egy szint alatt...
thumb
Nos én nem akartalak megbántani, de jó lenne szalonképesebben és egyértelműbben fogalmaznod! Részemről a vita lezárva, valami értelmesebbről kellene szót váltani!üdv.
thumb
Látom babusamisi csak a személyeskedés izgat, de továbbra sem siekrült megértened, hogy a hsz, amit írtam, az nem a repülőre szólt, hanem lakaros kolléga által berakott linkre, amivel teleszemetelt egy csomó videót, de sebaj. Ja, és igen, én vagyok funkiónális analfabéta. Köszönöm, hogy helyretettél, már sokkal jobb...Mindig is jó, ha egy ilyen okos ember hülyéz le. Köszönöm!
thumb
Pont erről beszélek pici, igaz nem tehetsz róla, hogy funkcionális analfabéta vagy!
thumb
babusamisi, jó lenne, ha elolvasnád a hsz-t, amit írtam picinyem, és akkor rájönnél, hogy lakarosnak szólt, picinyem. Ez az olvasás lényege, pici.
thumb
Egy ilyen "fost", ami Mach 3,2-őt tud elfogó vadászként, azóta sem tudtak sehol sem rendszerbe állítani. Érted picinyem? Látnivaló: nézd a sztratoszféra horizontját 20 ezer méteren és azt hogyan orsózik a gép a ritka légkörben! Ez a felvétel lényege pici !
thumb
Hát ez a fos pont ide való szerinted, kedves lakaros. ertéel? Az mi?? Nézi azt még valaki?? A helyesírást ajánlom, azon csiszolgass inkább és javaslom a napiszart az ilyen linkeknek, ott vannak ilyen szuper produkciók alaposan véleményezve, oda való!
Felhasználó videói
thumb
1:19
Driftnek indult,...
2012. jún. 3.
thumb
2:45
Izomba ágyazva!
2012. márc. 17.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY