0 0 0
163
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2015. okt. 13.
Bukovel (Буковель) - a dimanikusan fejlődő ukrán síközpont!
Budapesttől 535 km-re, az egykori magyar határ közelében található ez a gyönyörű fenyvesekkel körülölelt síközpont. A sípályák 890-től 1372 méter magasságig húzódnak, ahol a változatos meredekségű pályákon a kezdőktől a haladókig mindenki megtalálhatja a sítudásának megfelelőt. Az összes pálya hóágyúzható, a pályákat pedig ratrakokkal rendszeresen kezelik, a síközpont pedig általában áprilisig nyitva tart.
Az 55 km-es pályarendszerhez 15 (!) ülőszékes lift (13 db 4 üléses, 1 db 3 üléses és 1 db 2 üléses) és 1 húzólift tartozik. A bukovel.com weboldalon 3 nyelven (ukrán és orosz és angol) tájékozódhatunk a hóhelyzetről, időjárásról, hőmérsékletről és 8 webkamerán keresztül a pályák állapotáról. Egy napijegy, vagy egy 20 csúszásra érvényes jegy az Interneten jóval előre megvásárolva akár harmadáron is megvásárolható. A korán kelőknek nagy előny, hogy reggel 9 előtt hétvégén 20, hétközben pedig 50%-kal (!) olcsóbban is megvehetjük helyben az aznapi jegyeket. Lehetőség van éjszakai sízésre is, amely árát az interneten vásárolt jegyek mind tartalmazzák is.
Bukovel jó pár évvel ezelőtt egy "poros" kis ukrán síterep volt, pár pályával és néhány idősebb felvonóval. Mostanra azonban gyökeres fordulat következett be a síparadicsom életében, ugyanis az elmúlt két évben jelentős pénzeket invesztáltak Bukovelbe. Ennek következtében egy nyugati szintű síterep jött létre, és a történetnek még koránt sincs vége, hiszen az eredeti projekt 200 km feletti pályarendszert írt elő. Ez kissé hihetetlenül hangzik, de ha megnézzük, hogy hol volt Bukovel 2000 elején és hol tart most, már nem is olyan elképzelhetetlen a megaprojekt.
A fejlesztések komolyságát jelzi, hogy még a New York Times is leközölt egy cikket Bukovellel kapcsolatosan. A cikk Vailhez és Whistlerhez hasonlította Bukovelt, már amennyiben elkészül minden. Viktor Jusenko is meglátogatta már Bukovelt, a saját szemével győződött meg a grandiózus beruházásról. 2005-ben két új négyülésest, majd a 2006/07-es szezonra már nyolc új négyszemélyes felvonót építettek meg, ezzel együtt a pályákat is bővítették. 2010-re további ülőliftek készültek el, jelenleg összesen 15 db ülőlift szolgálja ki a sízőket. Az sem mellékes, hogy a pályarendszer 100%-át be tudják havazni, amennyiben ez szükséges.
További szolgáltatások: síiskola, síoktatás, síkölcsönző, büfé, étterem, pizzéria, gyorsétkezde stb...
Bukovel megközelítése: Budapest - Nyíregyháza - Beregsurány – Berehove/Beregszász- Khust/Huszt - Rachiv/Rahó – Yasinia/Kőrösmező – Yablonitsky Pass/Tatár-hágó - Yablunytsia - Palyanytsia. Yablunitsia után (Tatariv előtt) kell bemenni balra a völgybe - ki van táblázva - majd a lankás hegyi út Palyanytsia után egy nagy parkolóba visz ami 860 m magasan az 1-es liftnél van. Innen továbbhaladva több másik parkoló (összesen 2000 fő), és egy 5 szintes fedett 1500(!) férőhelyes parkolóház is található, a liftek aljában.
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Elverte Budapestet a jég
0:48
2021. júl. 10. 148 néző
Gyöngyösi utcafórum Gyurcsánnyal
1:57
Civil jelentés 2006-os jogsértések
1:40:44
Vízbe rántotta a harcsa a horgászt
1:52
Hasonló videók
0:48
2021. júl. 10. 148 néző
1:57
1:40:44
1:52