662 Loop készítése
0
0
2016. dec. 2.

Vagy tíz éve már, hogy a magyar világzenei élet egyik megkerülhetetlen figurája, Kiss Ferenc Nadapon vett házat. Családja számára keresett hétvégi telket, és persze csendes alkotóműhelyt, ahol újabb és újabb darabjait megkomponálhatja.

A Vízöntő együttes, a Kolinda, az Etnofon Zenei Társulás frontembere véletlenül lett nadapi lakos. Ő Pázmándra szeretett volna költözni, hiszen művész barátai ott találták meg a nyugalmat, Kiss Ferencnek azonban ott már nem jutott megfelelő ház. Az ingatlanközvetítő nem adta fel, és meggyőzte a zenészt, hogy a közeli Nadapon éppen eladó egy remek parasztház.

Számomra nagy élmény volt belépni a Kicsi Ferkó portájára, mert neve ellenére nála nagyobb zenei tehetséget, egyéniséget keveset ismerek Magyarországon. Dalait gyermekkorom óta ismerem, ott kísértettek életem meghatározó pontjain, gondoltam egy merészet, őt választom kalauzomnak Nadapon.

A 62 évesen is nagyon elfoglalt művész éppen új lemezén dolgozik, amelyen a legnagyobb magyar népdalénekes dívák énekelnek majd. Kiss Anna költőnő verseire írt zenét Feri, és megnyerte Herczku Ágnest, Bognár Szilviát, Szalóki Ágnes és Paár Julcsit, hogy csodás hangjukkal tegyék teljesse ezeket a különlegesen csengő dalokat, amelyek közül néhány itt Nadapon, a Meleg-hegy lankáin állt össze.

Kiss Ferenc 2015-ben nyerte meg az első Makovecz Imre-díjat, amelyet nemcsak építészmérnököknek adnak, hanem azoknak, aki Kiss Ferenchez hasonlóan művelik és ápolják a Kárpát-medence magyarságának kultúráját, védelmezik az itt élő nemzettestek kapcsolatát, ápolják a magyarság szomszédaival való együttélésének minden megragadható formáját, és mindezt a szemléletet meghatározónak tartják az utódok nevelésében is.

Mutat
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY