Kína-Tibet vasútvonal

86
Feliratkozom
lohere
6817 videó
1648 Loop készítése
0
0
2013. aug. 18.

Utazás Honk-Kongból, Tibetbe.
A Qinghai–Tibet-vasútvonal egy 1 956 km hosszú vasútvonal Kínában, mely Tibetet köti össze Kínával. A vonal a világon a legmagasabb és ilyen magasságban a leghosszabb. A vasútvonal első szakaszának építése már 1979-ben befejeződött. Ez a szakasz Xiningtől tart Golmudig 814 km hosszúságban. A második szakasz Golmudtól indul és Lhászáig tart. A második szakasz építési munkái 2001. júniusában kezdődtek meg. A vasútvonal második részének hossza 1142 km. Ebből 960 km a tengerszint fölött több mint 4 000 méter magasságban és 550 km hosszan fagyott altalajon fekszik. A legmagasabb pályaudvara a vonalnak Tang gu-la állomás, amely 5 068 m magasan épült, a vasútvonal legmagasabb pontja a tengerszint fölött 5 072 méteren, a Tagula-hágó. A vasútvonal avatására 2006. július 1-jén került sor.............. ..... A Peking Lhasa teljes táv a Tangula Expresszel pedig, több mint 4000 kilométeres út, melyet a vonatok öt nap alatt tesznek meg. Ez tovább tart, mint a hagyományos vonatok esetén, mivel a luxusvonatok az éjszakát a kijelölt állomásokon töltik, annak érdekében, hogy az utasok a tájat a teljes út során élvezhessék, mely 675 hídon vezet át!
A szerelvény 15 darab 160 km/óra sebességre alkalmas luxus kialakítású kocsiból áll, melyek oxigéndúsító berendezéssel és nagyméretű ablakokkal rendelkeznek. A hálókocsikban az utasok számára kialakított 10 m2-es fülkékben dupla ágy, szekrény, televízió, WC, és zuhanyzó található. A vonatban helyet kapott a 12 hálókocsi mellett 2 étkezőkocsi és egy panoráma kocsi is. Egy vonaton 96 utas teljes ellátását tudják biztosítani.

Zárójelben:(Az 550 km hosszan a fagyos talajon épült vasút alatt a föld 30 méteres mélységig fagyott. Amikor a nyári hónapokban a talaj megolvad, nem tud elszivárogni az olvadékvíz, s így a felső réteg annyira fellazul, hogy a vasúti pálya főleg terhelés esetén, mint a mocsárban, egyszerűen elsüllyed. Sokáig ugyanis elsősorban éppen a permafroszt talaj miatt számított lehetetlennek a vasút megépítése. A megoldást a „hűtőszekrény” elv jelentette, ami a töltés alatti talaj felolvadását hivatott megakadályozni. A hosszú éveken át végzett kísérletek alapján találtak rá a kínai szakemberek a megfelelő „talajszilárdságot” biztosító megoldásra. A pálya mentén látható talajba süllyesztett acélcsövek adják a megoldást. A csövek mintegy öt méter mélyen nyúlnak le a talajfelszín alá. Ezek olyan hűtőanyaggal vannak feltöltve, amely már jóval a jég olvadáspontja alatti hőmérsékleten elpárolog. A halmazállapot változás során hőt von el a környezetéből, ami a nyári hónapokban is olvadáspont alatt tartja a talaj hőmérsékletét. A gőz halmazállapotú anyag amint eléri a csövek csúcsát, kicsapódik és vissza folyik a csőbe, ezzel újra kezdődik a körfolyamat. A csövek a talaj felett 3,0 méterrel nyúlnak ki és a csővégeken mintegy 1,5 méter hosszúságban hűtőborda kiképzést kaptak. A pálya kritikus szakaszain több ezer ilyen csövet építettek be a talajba.)

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
thumb
18:11
Stressz
2 hete
thumb
34:46
Mátyás halála
2019. nov. 6.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY