A legrégebbi elsüllyedt város

89
Feliratkozom
lohere
6828 videó
863 Loop készítése
0
1
2010. jan. 4.

Görögországban dolgoznak az archeológusok egy lelőhelyen, ahol még a régészeket is meglepően ősi leletekre bukkantak.A Pavlopetri nevű város a görög partok közelében, a Lakóniai-öbölben található, alig három-négy méteres mélységben. A közös, öt évesre tervezett görög-angol munkában a britek részéről a Nottinghami Egyetem professzora, Jon Henderson és csapata vesz részt. A hatvanas években történt feltérképezés óta ők az elsők, akik engedélyt kaptak a vizsgálatokra. Sőt, a csapathoz csatlakozott a lelőhely 1967-es felfedezője, Dr Nicholas Flemming is.

A nagy kiterjedésű területen folytatott feltárások során sok tárgyi leletre bukkantak. Az első nagy meglepetést az okozta, hogy miközben a régészek úgy vélték, Kr. 1600 és 1000 között lakták a települést, a leletek alapján még ennél is régebben, 1200 évvel korábban telepedtek itt le az első lakók. Az eddigi vizsgálatok során vizsgált területeknek a részletes térképét is sikerült megalkotni, tehát láthatóvá vált, hol voltak az utcák, a házak, a szentélyek. Különféle, jelentősnek tartott felfedezések közül említhető például egy megaron (nagy négyszögletes épület) is. Hónapokon át folyik majd a merülés, a feltárás, a digitális felmérés, hogy a lehető legjobb képet kaphassák a régészek arról, hogy nézett ki Pavlopetri, és milyen volt lakóinak mindennapi élete.

Mivel a város maradványai hosszú ideje a tenger mélyén vannak és így nem népesülhettek be újra, ezért nagyon jó bepillantást enged a feltárás az ókori kikötő életébe, ahol élénk kereskedelem is folyt. A város pusztulásának okait viszont a mai napig nem tudják. A régészek arról is beszámoltak, hogy a helyi közösség nagy szeretettel fogadta őket, és minden segítséget megadnak a kutatáshoz.http://www.divecenter.hu/Hirek/2116/a-vilag-legregebbi-elsullyedt-varosa

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY